dinsdag 3 april 2018

Huizenjacht (1 en 2)


We houden al jaren de koophuizen op Funda in de gaten. Sommige huizen stonden heel lang te koop, soms wel drie jaar. Als sommige mij wel wat leken, keek ik steeds of ze nog wel te koop stonden, maar actie ondernemen kon natuurlijk nog niet. Nu is onze woning verkocht (onder voorbehoud), dus kunnen we wat serieuzer zoeken.
We merken wel dat de huizenmarkt aantrekt. Steeds vaker zie ik op mijn lijst met bewaarde huizen: Onder optie, onder bod, verkocht …

In maart hebben we voor de eerste keer met een makelaar twee huizen bekeken in een leuk dorpje; vaak ziet het er op Funda super uit, maar meestal valt het tegen in het echt. Zo ook, deze woningen, bij de ene was de plek geweldig, maar moest het huis compleet onder handen worden genomen, het tweede huis kon beter gesloopt worden en dan nieuwbouwen. Maar we gaan vrolijk door.

Gisteren weer naar Groningen, heerlijk uit eten in Winschoten met onze vrienden bij restaurant Backhuys, met z'n vieren alle vegetarische gerechten van de kaart genomen, soms waren ze bijna geheel plantaardig, lekker en fijne sfeer daar!Vandaag hadden we drie bezichtigingen via een makelaar, alle drie in hetzelfde dorp, dus konden we op de OV-fiets. 
Deze leuke kikker bij het eerste huis kon ons niet overhalen:De twee eerste woningen waren het toch niet, de derde was ook eigenlijk wat we niet meer wilden … grote verbouwing, maar de plek was zo geweldig, dat ik de verbouwing er graag bij zou nemen. Wat een schitterend mooie plek! Helaas waren er al biedingen … dus dat ging ook niet door.
Terugfietsen via een mooie route:Nu weer een nieuwe lijst samenstellen en over twee weken gaan we weer. Best een leuke tijd zo, op huizenjacht.Geen opmerkingen:

Een reactie posten