zaterdag 24 maart 2018

Schotse soep: Cock-a-Leekie


Schotland's nationale soep, genaamd Cock-a-Leekie. Van prei, kip en parelgerst (barley).
In het oorspronkelijke recept horen ook gedroogde pruimen, maar die heb ik deze keer weggelaten.
Ik heb er een simpele plantaardige versie van gemaakt. Deze soep was onderdeel van het Schotse ELM-diner.

2,5 liter water, 5 groentebouillonblokjes
1 ui, gesnipperd
50 parelgerst
4 preien (niet te dun), gesneden
2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
wat takjes verse tijm
handje gehakte peterselie

zout en peper naar smaak

2 bakjes plantaardige Kipstukjes (Vivera)


Doe de ingrediënten, behalve de kip, in een grote pan, breng aan de kook en laat op zacht vuur koken tot de parelgerst gaar is.

Snij de kipstukjes zo nodig wat kleiner en bak ze met wat paprikapoeder een paar minuten in olijfolie.

Schep de soep in de borden en leg in het midden de kipstukjes.

De allermooiste song over barley is natuurlijk die van Steve Winwood:







Geen opmerkingen:

Een reactie posten