dinsdag 2 januari 2018

Komkommer-munt Raita

Raita is en frisse yoghurtsaus uit India. Het lijkt wat op de Griekse tzatziki, maar dan zonder knoflook.
Het past bij pittige gerechten, zoals curry's ... maar eigenlijk past het overal wel bij, vind ik 😋.

1 komkommer, geraspt en uitgelekt
sap van een 1/2 limoen of citroen
handje blaadjes munt
4 el fruitige olijfolie
1bakje Soyananda, plantaardige zure room
zout en peper

















Rasp de komkommer fijn op een rauwkostschaaf en bestrooi met een beetje zout. Besprenkel met citroensap en laat minimaal 5 minuten staan. Knijp daarna al het vocht uit. Snij de munt ragfijn en meng met de olijfolie. Voeg de uitgeknepen komkommer toe aan de munt. Roer de Soyananda los en meng door de komkommer. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Gebaseerd op een recept van Angélique Schmeinck






Geen opmerkingen:

Een reactie posten