dinsdag 5 september 2017

Pâté - Empâté


Paté van kidneybonen ... die hebben al de goede kleur.

Ik gebruik gewoon heel veel soorten specerijen en kruiden uit mijn kruidenkastje, die heb ik toch staan.
Je kunt het ook met andere (eigen) favoriete of minder kruiden maken, ik doe het een beetje op de gok, en ik was lekker op dreef.
Ik schrijf wel gelijk op wat ik doe, inmiddels wijzer geworden.

Zo maakte ik het:


1 potje kidneybonen, afgegoten en afgespoeld

100 g gerookte tofu (Taifun)
2 tl olijfolie
2 tl water
 ¼ tl balsamico azijn
1 tl miso
½ tl mosterd
¼ tl zout
snufje gemalen zwarte peper

½ tl uienpoeder

 tl knoflookpoeder
⅛ tl chilipoeder
⅛ tl gerookte paprika
⅛ tl gemalen foelie
⅛ tl gemberpoeder
¼ tl tijm
½ tl oregano
¼ tl marjolein
1 el vers gehakte peterselie

In de keukenmachine, regelmatig proeven of er nog iets mist ... zo werd het wat.
Mijn Architect was enthousiast en noemde het Empâté. Dat blijft de naam!