dinsdag 3 mei 2016

Soep Al-Andalus


Ik heb de meeste specerijenmengsels van Jonnie Boer staan, maar er zijn er die ik nog niet gebruikt heb. Ik ga een soep maken met courgettes en broccoli en ik dacht: laat ik daar nu eens die Al-Andalus in doen.
Het mengsel bevat komijnzaad, korianderzaad, gerookte paprika, zwarte peper, venkelzaad, oregano, anijszaad, laurierblad en peterselie
Dit is het geworden, een grote pan geurige soep ... waarvan een deel ingevroren wordt.


2 sjalotjes, gesnipperd
1 tl Al-Andalus specerij
2 courgettes
1 stronk broccoli
3 wortels
2,5 liter water met 5 groentebouillonblokjes
olie
wat fijngehakte peterselie

Verhit wat olie in een ruime pan en fruit de ui kort. Voeg het specerijmengsel toe, en roerbak even mee.
Doe alle gesneden groenten erbij, roer even door en voeg het water en bouillonblokjes toe.
Breng aan de kook en laat zachtjes koken, ongeveer 20 minuten. Pureer de soep met de staafmixer, strooi er wat peterselie over en serveer. Ik heb hier nog cashew-room toegevoegd.