dinsdag 15 maart 2016

Linguine met zeewierpesto


Nog een gerechtje met de oogst van de zeewierexcursie. Dit is blaaswier, weet ik nu en daarmee ga ik een lekker pastasausje maken.

sap van een halve citroen
40 g geroosterde zonnebloempitten
40 g cashewnoten, paar uur geweekt
3 eetl edelgist
1 tl knoflookpoeder
handje basilicum incl. steeltjes
150 g dievries spinazieblokjes, ontdooid en uitgelekt
50 g blaaswier, kleingesneden
peper en zout
olijfolie, per eetl toevoegen, ik gebruikte 5 eetl

Pureer alle ingrediënten tot een smeuïge massa, voeg zo nodig een scheutje water toe.

Kook ondertussen
200 g linguini gaar, bewaar wat van het kookwater, en rooster een handje
piijnboompitten

Meng de gare pasta met wat lepels pesto en een scheutje kookwater, schep op een bord en strooi er de pijnboompitten over.

Heerlijk! Je zou verwachten dat het vrij zout zou uitvallen door het zeewier, maar dat was dus niet het geval, ik heb zelfs nog wat zout toe moeten voegen ... 
Blaaswier heeft de naam wat winderigheid te veroorzaken, ah, vandaar die naam, haha. Nog niks van gemerkt.


De hoeveelheid pesto was genoeg om er deze week nog eens van te eten, deze keer met ‘courgetti’:




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen