zaterdag 14 november 2015

Citroencake van de Librije


Het recept van de citroencake van Librije's Atelier heb ik alvast gemaakt.

225 g sojayoghurt (ik had de ongezoete van AH)
120 g poedersuiker
120 g koolzaadolie (het recept schreef zonnebloemolie voor, ik denk dat koolzaadolie lekkerder is)
190 g bloem
2 tl bakpoeder
1 biologische limoen
1 biologische citroen
1 tl vanille-extract

Verwarm de oven naar 180 °C.
Rasp de schil van de limoen en de citroen.
Schep de yoghurt, vanille-extract, limoen- en citroenrasp, poedersuiker en olie in een schaal en roer goed door elkaar. Zeef de bloem en bakpoeder erbij en meng goed door.
Schep het beslag in een (niet te grote) ingevette cakevorm en zet in de oven voor ongeveer 50 min. (afhankelijk van je oven, bij mij duurde het ietsje langer), test met een sateprikker of de cake gaar is en laat in de vorm afkoelen. 
Let op: Schrik niet als deze cake niet zo hoog rijst als gangbare cake met ei, deze blijft wat lager, maar de smaak maakt het goed!

Wat een heerlijke frisse luchtige cake! En dat zonder ei, boter of melk, dus heeft geen enkel diertje voor hoeven lijden. How cool is that.


Update: de voorlaatste keer dat ik deze maakte voegde ik een lepel maanzaad toe, ook een bekende combinatie, en de laatste keer voegde ik de gezupfte (hebben we daar een Nederlands woord voor?) bloemblaadjes van paardebloemen toe. Kreeg tie een mooi kleurtje van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten