dinsdag 13 januari 2015

Berlijn (dag 4)


Mijn Architect heeft zijn presentatie vandaag. We nemen vroeg de S-bahn en gaan eerst kijken waar het is. 
Nog tijd genoeg, dus vlakbij koffie drinken in het Cafe van de Königliche Porzellan Manufaktur, de oudste porseleinfabriek, tevens een soort museum ... heb ik straks wat te doen terwijl de presentatie is, want ik kan niet mee naar binnen.


Als ik Mijn Archtiect ‘afgeleverd’ heb maak ik eerst een wandeling, eindelijk breekt de zon eens door. Ik kom bij de Charlottentor op de Strasse des 17. juni.Een man vraagt aan mij de weg ... haha ... maar ik kan hem helpen, ik heb (heel ouderwets) een plattegrond bij me.


Dan ga ik naar de porseleinfabriek, wat een geweldige ruimte en tentoonstelling, 250 jaar van koninklijke serviezen in een prachtig gebouw. Ik ga even bij een vrouw zitten die met de hand motiefjes op servies inkleurt en met verbazing kijk ik hoe precies dat moet, wat een vaste hand moet je hebben! Geen wonder dat het zo duur is!Ik ga in het cafe wat drinken terwijl ik wacht op Mijn Architect. We praten nog na, het ging goed ... nu is het wachten op de uitslag.
Nog een wandeling in de omgeving, even binnenstappen in het monumentale gebouw van de Bundesamt en pakken dan de S-bahn terug naar ons stadsdeel.Geen opmerkingen:

Een reactie posten