vrijdag 21 maart 2014

Eenvoudige chocolademousse


Ik heb een geweldig leuk boek te leen van mijn collega, The Green Kitchen. Het ligt naast m'n bed (daar lees ik vaak kookboeken). Behalve de heerlijke gerechten, is het ook erg leuk om meer over dit jonge gezin in Zweden te lezen. Ze hebben ook een website.
Het zijn niet allemaal veganistische gerechten, vooral vegetarisch en glutenvrij, maar dierlijke voedingsmiddelen spelen nooit de hoofdrol, maar meer als smaakmakers, net zoals ik graag kook. Het is een geleend boek, maar ik wil het alweer zelf hebben ... (hebben, hebben).


Als eerste heb ik de supersimpele chocolademousse gemaakt.
Net als bij de Hemelse Modder is de basis avocado, maar als er geen chocolade in huis is kan dit toch gemaakt worden, want het is met cacaopoeder. In het recept was sprake van johannesbroodmeel, maar dat had ik niet, heb het naar eigen inzicht aangepast. Ook gaat er notenspread in, maar ik had van de aspergesoep nog cashewnotenroom over, dus heb ik dat gebruikt. Verder wilde ik het ietsje zoeter, dus voegde wat dadelstroop toe.
Gezonde chocolademousse bestaat!

1 rijpe avocado
1 rijpe banaan
100 ml cashewnotenroom
20 g cacao
1 eetl. hennepzaad
snufje zeezout
1 theelepel dadelstroop

Pureer het geheel met de staafmixer tot een mousse, schep in kleine glaasjes en zet een half uur in de koelkast.
Garneer met besjes en geniet!