donderdag 15 mei 2014

Prutje

Eten jullie elke dag zo? Drie gangen enz.?
Dat vroeg laatst een blogleester die de blogjes van ‘Eet Lekker Mee’ bekeken had. 
Nee hoor, niet altijd. Ik kook regelmatig juist heel eenvoudig en budgettair.
We eten dan vaak een ‘prutje’ en hoewel dat niet zo aantrekkelijk klinkt, zijn dat meestal erg lekkere maaltijden.

Omdat in huize Engelwortel niks wordt weggegooid zitten er vaak restjes in die prutjes en groenten die eerst op moeten.
Trouwens, de spellingscontrole wil er steeds pretjes van maken, ook leuk.


Omdat ik er deze keer een ras-al-hanout (specerijenmengsel) in gedaan heb, klinkt Noord-Afrikaanse ovenschotel natuurlijk stukken beter dan pretje. Trouwens prutje wordt opgewaardeerd naar ‘Flans’.

Thuisgekomen na drukke dag: zet de oven op 200 °C

Ingrediënten:
olijfolie
(een rest) gekookte aardappels
1 gele paprika
1 rode ui
1 courgette
1 lente-ui
2 ontvelde tomaten
2 tl ras-al-hanout
zout
1 blik kikkererwten

Giet wat olijfolie in een ovenschaal en doe er de aardappels in.
Zet in de oven. Schenk een wijntje in (naar keuze opdrinken of in de ovenschaal gieten).

Snij ondertussen alle groentes in stukken en voeg deel voor deel bij de aardappels, strooi er de ras-el-hanout en wat zout over en zet terug in de oven.
Schep een paar keer om. Als alles gaar is de uitgelekte kikkererwten toevoegen en nog even goed doorwarmen in de oven.
Nu is het een plantaardige maaltijd:


Omdat ik er (op verzoek van Mijn Architect) gebakken vegetarische grillworstjes in plakjes aan toevoegde is het een vegetarisch gerecht geworden (in die worstjes zit namelijk nog wat kippen-ei).


Heel gemakkelijk te maken, goede restverwerking en erg lekker, of je het nu vegan of vegetarisch maakt.

2 opmerkingen:

  1. Probeer eens een scheutje wijn in je prutje met veg kaas, ook heel erg lekker.
    Gr Jan Wilde een Tuin

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een glaasje wijn erdoor is zeker lekker Jan!

      Verwijderen