donderdag 20 maart 2014

Torentje van Biet en Knolselderijpuree


3 niet al te grote rode bieten
1 kleine knolselderij
3 aardappels
1 groentebouillonblokje
1 laurierblaadje
scheutje cashewnotenroom
peper en zout
hazelnoten

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verpak de bieten afzonderlijk in aluminiumfolie en pof ze in circa een uur gaar in de oven. Laat de bieten tot handwarm afkoelen in het aluminiumfolie en pel daarna de schil er af. 

Schil de knolselderij en de aardappels, snij in blokjes en kook gaar in water met het bouillonblokje en het laurierblad.
Giet af (bewaar het kookvocht) en stamp tot puree, voeg er kookvocht aan toe om het smeuïg te maken en tot slot wat cashewnotenroom en peper en zout.

Hak de hazelnoten grof en rooster ze kort in een droge pan.

Snij de bieten overdwars in plakjes. Leg het grootste plakje op een bord. Schep daar een lepel puree op, leg hier een kleiner plakje biet op, herhaal dit drie keer en bestrooi met de hazelnootstukjes.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen