zaterdag 11 januari 2014

Rijstdessert


Een vegan variant op rijstepap, voor vier personen

100 g dessertrijst
halve liter amandel-rijstmelk
1 eetl. rietsuiker
snufje zout
snufje saffraandraadjes
1 theelepel vanille extract

Doe de ingrediënten in een pan. Breng al roerende langzaam aan de kook (pas op voor aanbranden).
Daarna heb ik het op het petroleumstel gezet, een half uur zachtjes laten pruttelen tot alle melk opgenomen is.
Giet het geheel in een siliconenvorm en laat afkoelen.

Stort de afgekoelde rijstpudding op een bord en snij in plakken (het mes steeds even onder de hete kraan houden) en leg op bordjes.
Ik heb het gegarneerd met blauwe bessen, granaatappelpitjes, geroosterde pompoenpitten en amandelschaafsel en rozebottelsiroop.

Tot slot nog wat kaneelpoeder erover stuiven (deed ik nadat de foto's al genomen waren).


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen