donderdag 30 mei 2013

Bolcourgette gevuld met vegetarisch gehakt



In de winkel zag ik deze mooie bolcourgettes. Leuk om te vullen dacht ik en kocht er twee.
De smaak is hetzelfde als de langwerpige courgettes.


2 bolcourgettes
1 bakje vegetarisch gehakt
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 tl tomatenpuree
2 tl provencaalse kruiden
peper en zout
geraspte kaas
wat geroosterde pijnboompitten
olijfolie

Was de courgettes en dep droog. Snij aan de bovenkant een kapje af. Hol de courgettes uit.
Laat een wandje staan, pas op dat je dit niet beschadigd. 
Leg de courgettes en hoedjes vijf minuutjes in een pan met kokend water. Laat ze ondersteboven uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de oven op 200 °C.


Snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Verhit de olie in een koekepan en bak de ui goudbruin, voeg knoflook, courgettevruchtvlees en kruiden toe.
Bak het vegetarische gehakt mee.
Meng er de tomatenpuree, peper en zout naar smaak, helft van de geraspte kaas en de pijnboompitjes door. 
Vul de courgettes met het mengsel, strooi de rest van de kaas bovenop, sprenkel er nog wat olijfolie over en zet het dekseltje erop. (Ik hield wat van het mengsel over, dat gaat morgen in de pasta).

Ongeveer een half uur in de oven.
Wij aten er gebakken aardappels bij met tsatziki, gemaakt van een halve geraspte komkommer, twee teentjes knoflook en Griekse yoghurt.


5 opmerkingen:

  1. Het ziet er weer erg lekker uit,Angelika.
    En ook nog eens gezond.

    Fijn weekend
    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He dat is leuk, ik heb onlangs een cougetteplant gekregen waar bolvormige courgettes aan gaan komen als alles goed gaat...
    Als het lukt dan zal dit recept zeker navolging krijgen!
    Natuurkieker Coby

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O, spannend Coby, hopelijk komen er vruchten. Ik heb er een gezaaid ... maar ze kunnen wel wat meer warmte gebruiken!

      Verwijderen
  3. Ohh, dat ziet er ook nog heel leuk uit, ga ik ook eens proberen, maar dan met edelgist ipv geraspte kaas!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Crista, laat je nog weten of dat ook lekker is?

      Verwijderen