dinsdag 12 maart 2013

3e Dag No Impact Week 2013 - Vervoer
Verbrand calorieën, geen benzine

Kijk, dat doe ik al meer dan vijf jaar, want zolang zijn wij al autoloos. Ik doe alles op de fiets en lopend. Vakantie en weekendjes-weg doen we met openbaar vervoer en heel soms met een huurauto. Helemaal blij zijn wij als men ons z'n auto wil lenen, maar ik vraag er niet meer om, dat vind ik te ingewikkeld. Of ben ik te trots voor … we kunnen ons prima redden zonder auto en we zijn niet zielig.

En inderdaad, zoals No Impact Man Colin er ook achterkwam, wij ervaren ook dat vervoer-op-eigen-kracht veel minder stress veroorzaakt. In de file staan vind ik veel erger dan op een trein wachten.
We zijn pas nog voor een paar dagen naar Texel geweest, met openbaar vervoer was het een hele onderneming, maar het is te doen!
Sinds vorig jaar vermijd ik liften en roltrappen, m'n conditie gaat zodoende met sprongen vooruit.
Dus het thema van vandaag is voor mij amper te verbeteren, dankzij het autoloos zijn.


Nog even over fietsen … ik vind het heerlijk! Alle muizenissen verdwijnen uit je hoofd. Toevallig is de dinsdag een echte fietsdag voor mij, ik moet voor m'n werk naar cliënten fietsen, op drie verschillende locaties.
Vanmorgen was het nog wel fris … maar daar kun je je op kleden. Ik heb sowieso liever kou dan regen.
Ik verbaas me er wel over wat ik onderweg zie: pubermeisjes op de fiets of scooter in een dunne legging, korte sokjes en gympen. Een kort jasje met blote rug. Duh … en maar mopperen dat het zo koud is.
Ik hoorde het vandaag tig keren … Koud hè? De temperatuur was hier rond de 0°C, maar echt koud vond ik het niet. Even een stukje met snijdende tegenwind.
Nu heb ik zelf wel heel veel kleding aan, plus een dik ski-jack en een sjaal, muts en dikke handschoenen en ben ik in de leeftijd dat er regelmatig een opvlieger langs komt … verder heb ik de neiging om (voor mijn doen) hard te fietsen … dus krijg ik het behoorlijk warm onderweg.
Als ik dan een tijd bij mijn cliënten in huiskamers was waar het minstens 25°C is, kun je je misschien voorstellen dat ik blij ben als ik weer naar buiten mag?


Wat een onzin, het was juist heerlijk fietsweer, geen regen of sneeuw, wel koud, maar het werd zonnig in een prachtige blauwe hemel! Al dat geklaag ... weet je waar het pas echt koud is?


Vandaag alleen een prei en een rode paprika gekocht, zonder verpakking. Met de afgeprijsde paksoi van afgelopen zaterdag (helaas wel in plastic) en met mie, ui, sojasaus en specerijen uit de voorraad en omelet een lekkere simpele vegetarische mie gemaakt.5 opmerkingen:

 1. Haha: herkenbaar het 'WIJ ZIJN NIET ZIELIG!!!' gevoel. Waarom hebben jullie de auto weggedaan? Wij moesten er vooral aan wennen dat autoloos meer tijd kost. Man scheurde regelmatig vanuit zijn werk (waar hij toch al met de trein heen ging) door naar zwemles of voetbaltraining van zoon. Als rijbewijsloze deed ik alles al op de fiets en met jonge baby's lopend. Inderdaad heerlijk. En je krijgt er bikkels van kinderen van, die niet schrikken van een paar regendruppels :). Ben benieuwd naar dag 4!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sacha, de auto wegdoen kwam door een ongeluk, hier vind je het terug:

   http://angelikalukas2.blogspot.nl/2011/03/consuminderen.html

   Verwijderen
 2. Wat inspirerend Angelika dat je zo uitgebreid verslag doet van deze week. Ik ben ook best bewust bezig met deze materie, maar er valt nog heel wat winst te halen.
  Ik lees je blogs dus allemaal met belangstelling en zal mijn eigen handelen ook weer eens kritisch bekijken.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor het compliment, Coby, stap voor stap valt er inderdaad nog veel winst te behalen!

   Verwijderen