zaterdag 5 januari 2013

Noten-lekkernij



30 g blanke amandelen, fijngemalen
20 g lijnzaad, fijngemalen
2 eetlepels moerbeibessen met een halve tl anijszaad fijnmalen
100 g gesmolten kokosolie
1 el rijststroop
1 tl citroenzest
50 ml water
snufje zout
50 g walnoten en 50 g hazelnoten, grofgehakt


Smelt de kokosolie in de magnetron (of in een pannetje)
Meng in een kom alle ingrediënten (behalve de wal- en hazelnotenstukjes) en roer goed door elkaar tot een egaal beslag. Voeg tot slot ook de in stukjes gehakte noten toe.


Schep het beslag in (siliconen-) vormpjes en druk goed aan met een vork of lepel. 
Zet de vorm in de koelkas en laat een paar uur tot een hele nacht opstijven. Bewaar in de koelkast.

Ik liet me inspireren door dit recept van Vegetus, maar had geen zin meer in cacao, dus heb ik weggelaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen