vrijdag 11 januari 2013

Fris en Fruitig dag 10, Komkommerspread


Een overheerlijke spread die ik als lunch at met lijnzaadcrackers.
In het originele recept werden nog kruiden als dille en oregano gebruikt, dat kan tijdens Fris&Fruitig niet, maar zonder kruiden smaakte het toch erg lekker.

Ingrediënten:
1 komkommer
citroen of limoen, uitgeperst
130 g ongezouten cashew noten (eventueel kort geweekt in water, schijnt beter verteerbaar te zijn)
1 el notenolie
zout
peper

De komkommer raspen in een vergiet en het vocht eruit drukken of met een gewicht erop uit laten lekken.
(Komkommervocht niet weggooien, maar gemengd met ander sap lekker opdrinken).


De helft van de uitgelekte komkommer in een hoge kom doe, met de cashewnoten, de olie en zout en peper naar smaak, met de staafmixer tot een smeuïge massa mixen.
Tot slot de andere helft geraspte komkommer erdoor scheppen.

Dit recept komt van EVA-TV, een Vlaamse organisatie die zich inzet om zoveel mogelijk mensen te verleiden om meer plantaardig te eten, o.a. met de campagne Donderdag Veggiedag. 
We kennen Meatless Monday en Plantaardig Maandag, ik weet niet of het echt zo is, maar ik heb het idee dat ze in België al een stuk verder zijn.





4 opmerkingen:

  1. lekker! die ga ik maken, maar dan met walnoten. bedankt voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt het er maar druk mee,met al het eten.
    Maar ook dit ziet er zeer smakelijk uit.

    Fijn weekend
    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Valt wel mee hoor Ans, jij ook een fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen