maandag 31 december 2012

Nog een Fris & Fruitig proefje: Raw-food


Dit zijn een soort koekjes, maar dan ongebakken van gedroogd fruit, zonder noten. Raw-food.
Eerst maar eens in een kleine hoeveelheid gemaakt om te kijken wat het is.

Voor vier stuks:
4 verse dadels, ontpit
40 g gedroogde moerbeibesjes, daarvan de helft tot poeder fijnmalen (doe ik in koffiemolen)
20 g donkere rozijnen (4 apart houden)
4 gedroogde goudbesjes (physalis, ook wel Inca-bes genoemd, ze geven een frisse citroensmaak)
1 mespuntje anijszaad, fijngemalen

Alles, behalve het moerbeipoeder, in de keukenmachine fijnmalen.
Van dit mengsel koekjes vormen.
Door het moerbeipoeder wentelen, een rozijn op drukken, in de koelkast wat op laten stijven … klaar. 
Ik vind ze lekker!


Moerbeibesjes vond ik op de markt bij een notenkraam, ze schijnen ook bij de superfood te horen, met hun eiwitgehalte en uitstekende bron van ijzer, calcium, vitamine C en vezels en anti-oxidanten.

Ook de Goudbesjes (physalis, ook wel Inca-bes genoemd), vond ik bij die notenkraam. Deze besjes zijn echt heerlijk fris, zoet, maar toch ook wat citroenachtig.
Dat frisse zuur maakt het in deze 'koekjes' wat minder zwaar.

links moerbeibesjes, rechts goudbesjes