zaterdag 10 november 2012

Spitskool-Wortel-Linzenschotel


Een najaarsrecept, ooit gevonden op internet, dat ik al in veel variaties heb gemaakt – met gehakt, met quorn en nu met linzen (dank voor de tip Jan wilde een Tuin).


2 eetl. olijfolie
2 sjalotjes, gesnipperd
100 g shiitake in plakjes gesneden
1 tl kurkuma
½ tl korianderzaad
½ tl cayennepeper
½ rood pepertje zonder zaadlijsten, fijngesneden
1 el tomatenpuree
1 blik linzen
ongeveer 50 g crème fraîche

2 of 3 niet te grote winterpenen, geraspt
een halve spitskool, in fijne reepjes gesneden
peper en zout


Verwarm 1 el olie, en fruit de sjalot kort, voeg specerijen en shiitake toe.
Pepertje en tomatenpuree even meebakken, vuur laag zetten, linzen en peper en zout toevoegen, af en toe roeren.

In andere pan rest olie verhitten, wortel toevoegen, spitskool bijvoegen, peper en zout en een scheutje kokend water, zachtjes laten stoven.


In een ovenschaal de helft van het wortel-koolmengsel doen. Daarop het linzenmengsel, en wat lepeltjes crème fraîche. Daarop de rest van het koolmengsel en weer wat crème fraîche.


Tot slot bedekken met geraspte kaas en ongeveer een half uur in de oven (200 °C)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten