vrijdag 31 augustus 2012

Groene tomatenjam



Mijn vriendin had niet alleen maar kilo's rijpe tomaten, ook nog kilo's groene!
Die kunnen nog wel bijkleuren op de vensterbank, maar dan moet je wel heel veel vensterbank hebben. 

Uit Landleven september 2012: Soms rijpen tomaten niet meer af en moeten groen geoogst worden. Groene tomaten zijn rauw giftig, maar kunnen wel gegeten worden als ze goed gekookt zijn.


1,2 kg groene onrijpe tomaten
2 onbespoten limoenen
fijngesneden blaadjes basilicum
1 kg geleisuiker

Snij de tomaten in blokjes, rasp de schil van 1 limoen en pers beide uit.
Laat de tomaten met limoenschil en -sap een kwartiertje op laag vuur stoven in pan met deksel erop.
Voeg al roerende de geleisuiker toe en breng weer aan de kook. Blijf roeren en laat vier minuten borrelend doorkoken. Neem de pan van het vuur en roer de basilicum er door. Vul schone potjes tot de rand, draai deksels erop en zet op de kop.


Ik heb de basilicum niet in de potjes gedaan, maar pas bij het proeven door de jam.

Gekke jam, maar onverwacht heel lekker!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen