donderdag 22 maart 2012

Risotto met venkel en rivierkreeftjes

Voor 2 personen:
100 g Arboriorijst (of andere risottorijst)
2 theelepels karwijzaad
plukje saffraan, geweekt in 1 glas witte wijn
1 venkelknol, het groen bewaren
1 sjalot, fijngesnipperd
¾ liter visbouilon (van tablet)
klontje boter
125 g rivierkreeftjes
peper en zout
olijfolie

De venkel in kwarten snijden, en dan in fijne reepjes.

In wok olie verhitten, karwijzaad toevoegen en een minuutje al roerende bakken, de rijst erbij en nog een minuut omscheppend bakken.



De ui en de venkel meebakken.
De wijn met de saffraan toevoegen en laten verdampen.
Telkens een soeplepel bouillon al roerende laten opnemen voor je de volgende toevoegt. Ik proef altijd even of de rijstkorrels al goed zijn.
Peper en zo nodig zout toevoegen, een klontje boter er door roeren en van het vuur af de rivierkreefjes erdoor scheppen.
Garneren met het venkelgroen.
Erg lekker, al zeg ik het zelf …


Geen opmerkingen:

Een reactie posten