zaterdag 17 december 2011

Waterkerssoep


Of zoals de kok het noemt: Cressonsoep.

In de Odintas van deze week zit een zakje met 100 gram waterkers .
Ik neem het recept van Piet Huysentruyt als leidraad, daarin zit ook tuinkers, maar dat heb ik niet.
Ik maak er op de volgende manier een vegan-versie van:

100 g waterkers
1 gesnipperde sjalot
2 bosuitjes in ringetjes
1 prei, in halve ringetjes gesneden (ik gebruik het groen wel, in tegenstelling tot wat het recept zegt)
2 aardappels in kleine stukken
1 liter groentebouillon
scheutje olijfolie
zout en flink peper
(eventueel) een beetje sojaroom

Stoof de sjalot, prei en aardappelen even in de olie, voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat zachtjes koken tot de groente gaar is.
Voeg de waterkers toe en pureer met de staafmixer. Peper en zout naar smaak toevoegen. Roer er tot slot wat sojaroom door en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen