zondag 31 juli 2011

Dubbelgedopte tuinbonen met knoflook


1 kilo verse tuinbonen
flinke scheut goede olijfolie
1 eetl limoensap (of citroensap)
2 teentjes fijngesneden knoflook
1 gesnipperd bosuitje
salie er door is lekker, maar dat had ik niet meer, dan maar een
theelepel gedroogde italiaanse kruiden
peper, zout




De gedopte tuinbonen 2 à 3 minuten koken, afgieten, afspoelen met koud water en de velletjes verwijderen (dubbeldoppen). Ik lus alleen dubbelgedopte tuinbonen ... en heus, het is het werkje echt waard. Als je het vaker doet is het echt een fluitje van een cent.

Knoflook, ui, limoensap, kruiden, olie en peper en zout toevoegen aan de boontjes. Een tijdje laten marineren, zo nu en dan omroeren, klaar.

Iedereen die zei niet van tuinbonen te houden vond het op deze manier echt heel lekker, zelfs mijn groentemijdend broertje!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen