zondag 19 juni 2011

Gebakken fruit met biscuitdeeg


Een heerlijk nagerecht voor 6 of 4 personen,
vrij naar Arthur’s recept

3 appels

350 g vruchten (bijv. aardbeien/blauwe bessen/frambozen/rode bessen/bramen)

2 eetlepels suiker

sap van ½ citroen
1 eetlepel custardpoeder
eventueel een snufje kaneel

Voor het deeg:
90 g zachte boter
1 ei
110 g suiker
110 g bloem
½ theelepel bakpoeder
1 theelepel vanille extract
½ theelepel zout
poedersuiker


Oven voorverwarmen tot 160°C

De appels schillen en in kleine stukken snijden (2 cm). De bosvruchten zonodig wassen en vermengen met de appels, custardpoeder, citroensap en 2 eetlepels suiker.

Een ovenschaal (25 cm lengte) met boter insmeren en hierin het fruitmengsel doen.








Deeg:

De zachte boter schuimig kloppen met de suiker, het zout en vanille extract.
Het ei toevoegen en daarna de (gezeefde) bloem en bakpoeder, het geheel goed mengen.
Dit deeg met behulp van twee lepels over het fruitmengsel verdelen (hoeft niet mooi te zijn).
Nog niet uitsmeren!
Dit 10 minuten in de oven plaatsen.
Het deeg is nu zacht geworden en kan met een spatel uitgesmeerd worden over het fruit.
Terugplaatsen in de oven en in ongeveer 35 minuten verder afbakken.





Als het klaar is iets af laten koelen, in 6 stukken (of 4) verdelen, op een bord leggen en bestrooien met poedersuiker.






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen