zaterdag 30 april 2011

Aardbeien met citroenijs en basilicumsuiker


In rode wijn gemarineerde aardbeien met citroenijs en basilicumsuiker
(combinatie van recepten uit Smaakmakend en Allerhande, 2010) 

500 ml rode wijn
150 g suiker
1 laurierblaadje
stukje sinaasappelschil
(eventueel arrowroot of maizena)
500 g aardbeien
4 eetlepels balsamicoazijn
citroen sorbetijs (AH)

basilicum
50 g suiker

Breng wijn, laurier, suiker en sinaasappelschil aan de kook. Kook de wijn 15 min. op middelhoog vuur in. (Indien nodig met arrowroot o.i.d. iets dikker maken).
Leg de schoongemaakte aardbeien in een schaal en schenk de warme wijn erover en voeg balsamicoazijn toe. Laat afkoelen en in de koelkast enkele uren marineren. Verdeel de aardbeien over 4 coupes en schep er een bol ijs op. Garneer met de basilicumsuiker en een blaadje basilicum.

Basilicumsuiker
Snijd ongeveer 10 g basilicumblaadjes heel fijn. (Houd 4 blaadjes achter). Maal de fijngesneden blaadjes met suiker fijn in een vijzel tot de suiker groen geworden is.

Update: Met de vijzel was de groene suiker nogal nat. Ik heb het een volgende keer in het hakmolentje van de staafmixer gedaan: 50 gram suiker met 10 basilicumblaadjes. Nu werd het mooie, drogere groene suiker. 







Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen